При управлінні житлово-комунального господарства Сумської ОДА розпочав роботу консультативний пункт з питань альтернативної енергетики. Такий вид послуг запроваджено за участі й підтримки фахівців Сумського державного університету, де накопичено значний позитивний досвід у цій сфері.

Як розповів начальник відділу енергозбереження, енергоефективності та економічного аналізу управління ЖКГ Сумської ОДА Максим Котенко, спеціалісти пункту безкоштовно консультуватимуть усіх, хто виявить бажання використовувати альтернативні опалювальні котли і відповідні технології. Йдеться як про установи, підприємства та організації, так і про жителів області, які вже всерйоз занепокоєні наступним підвищенням ціни на природний газ.

Консультанти детально розкажуть про переваги й особливості альтернативних видів енергетики та твердопаливних котлів, пояснять, де і за якими цінами їх можна придбати, що потрібно для оформлення субсидії чи кредиту на купівлю устаткування тощо.

Іншими словами, кожен, хто звернеться до пункту, отримає максимальну інформацію з усіх питань, що стосуються альтернативної енергетики.