За останній тиждень для сил АТО було витрачено один мільярд гривень на закупівлю нового озброєння. Про це на брифінгу в МВС заявив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк. За його словами, прискорення закупівель вдалося досягти після того, як міністр оборони Степан Полторак мінімізував бюрократичні механізми узгодження в своєму відомстві. Він також додав, що МВС, СБУ та Міноборони вдалося вибудувати алгоритм взаємодії з управління військами.

Зорян Шкіряк нагадав, що з початку АТО за сприяння міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та тодішнього командувача Національної гвардії України Степана Полторака для потреб цієї військової правоохоронної структури були придбані 1200 одиниць транспорту та близько 200 одиниць важкої техніки.

«Яку саме зброю закупила Україна, найкраще відчує агресор», — зазначив Зорян Шкіряк.

Він також повідомив, що МВС, СБУ та Міноборони знайшли алгоритм взаємодії. Підрозділи структур, які діють на передовій, працюють злагоджено, аби не дати ворогові зайти вглиб території України. Представники правоохоронних структур також виконують завдання і в тилу ворога. Крім того, свої завдання по знешкодженню банд виконують партизани.

За його словами, в сучасних умовах Україна має бути готовою дати відсіч агресорові і бути готовою до подальшого звільнення окупованих загарбниками територій.

Зорян Шкіряк наголосив: сьогодні силові відомства — МВС, Міноборони та СБУ — відпрацювали спільну модель дій в умовах російської агресії.

«Я можу твердо сказати, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр оборони Степан Полторак та голова СБУ Валентин Наливайченко на постійному телефонному зв’язку і координують спільні дії відомств», — зазначив Зорян Шкіряк.

Підрозділи МВС та СБУ спільно діють при проведенні спецоперацій по затриманню російських диверсійно-терористичних груп та під час  запобігання вчинюваних ними злочинів. Представники правоохоронних структур виконують завдання і в тилу ворога.

«Жоден з терористів не уникне покарання. Всі будуть відповідати перед законом. Жоден терорист і учасник цих банд — «ДНР» та «ЛНР» — не втече», — наголосив радник глави МВС.