У четвер 16 квітня в Києві відбулася прес-конференція компанії «Атласджет України». У прес-конференції взяли участь Сергій Підгородецький, генеральний директор компанії та Андрій Гук, партнер юридичної фірми «АНТЕ», експерт у сфері авіаційного права.

Головним приводом для проведення заходу стала заява Міністерства інфраструктури України,  яке 15 квітня 2015 повідомило, що компанія в травні почне виконувати міжнародні та внутрішні рейси зі Львова та інших міст України.

Сергій Підгородецький відзначив готовність компанії почати польоти в травні і достатність авіапарку для виконання тієї кількості рейсів, на які будуть видані дозволи.

«Ми вітаємо ідею почати польоти з нашого рідного міста Львова, де була зареєстрована компанія. Та водночас «Атласджет України» розглядає два аеропорти в якості базових — аеропорт «Львів» та міжнародний аеропорт «Бориспіль», — сказав Сергій Підгородецький.

Перспективи старту залежать від державних органів. На сьогодні українські суди  розглядають декілька судових позовів про порядок видачі прав на перельоти і належності повноважень щодо затвердження такого порядку.

«Після низки зустрічей з представниками влади та недавньої заяви Міністерства інфраструктури України, ми зайняли вичікувальну позицію і сподіваємося на узгоджене рішення Мінінфраструктури України та Державіаслужби, що регулюють порядок видачі прав на перельоти і фіксують процедуру», — сказав партнер ЮФ «АНТЕ».

За словами адвоката, на сьогодні існує більше 10 юридичних механізмів, які дають змогу компанії «Атласджет України» почати польоти, але кожен із цих механізмів вимагає певних дій з боку Державіаслужби.

В умовах неоднозначності регуляторного поля компанія подала однакові пакети документів в обидві інстанції. «Ми подали лист про наміри та розклад напрямів, які готові виконувати, і в Мінінфраструктури, і в Державіаслужбу. Ми чекаємо рішення цих органів щодо процедури видачі прав», — зазначив Сергій Підгородецький.

Відповідно до запропонованого держорганами механізму «Атласджет Україна» пройде отримання прав і зможе здійснювати польоти. Йдеться як про чартерні рейси, так і про регулярні. Компанія має намір почати перельоти протягом 30 днів після публікації відповідного порядку.

Компанія планує почати перельоти за напрямками, вказаними в офіційному повідомленні Міністерства інфраструктури України.

 Довідка про компанію

Компанію AtlasGlobal було створено 14 березня 2001 року. Компанія почала свою діяльність під брендом Atlasjet Airlines, отримала ліцензію на виконання регулярних авіаційних рейсів на внутрішніх і міжнародних маршрутах, включаючи пасажирські та чартерні перевезення, а також вантажні перевезення. Перший політ відбувся 1 червня 2001 року.

AtlasGlobal швидко стала членом IATA і збільшила кількість своїх рейсів на 80% за короткий проміжок часу. Відкривши компанію з парком в два літаки, AtlasGlobal сьогодні збільшила свій глобальний флот до 22 літаків.

AtlasGlobal виконує регулярні внутрішні рейси та міжнародні рейси.

AtlasGlobal також створила AFA — Атлантичну льотну академію — для забезпечення найважливіших потреб в секторі авіації професійними пілотами і бортпровідниками.

Крім того, ATS Team, раніше відома, як Atlasjet Technic, надає послуги з технічного обслуговування літаків різних міжнародних авіакомпаній, включно з AtlasGlobal. У компанії працює більше 480 співробітників, зокрема досвідчені та сертифіковані інженери і техніки.