РІШЕННЯ. Компанія «Конті», основний бенефіціар якої – колишній віце-прем'єр Борис Колесніков (34-е місце в сотні найбагатших українців, стан - $ 290 млн), виставлена на продаж, передає ТСН з посиланням на  Forbes.

«Конті» – друга за величиною кондитерська компанія країни. Пошук стратегічного інвестора для цього виробника триває вже близько півроку.

Перший раунд формування пропозицій потенційних покупців відбудеться у вересні. Власники «Конті» збираються виручити від продажу компанії $ 1 млрд.

Михайло Гранчак, директор інвестиційно-банківського департаменту Dragon Capital, вважає, що покупка компанії Колеснікова могла б зацікавити передусім глобальних гравців: Hershey, Mars, Mondelez, Nestle, Ulker, а також деякі російські компанії.

«Після придбання «Конті» такі гравці могли б наростити свою присутність на ринках України та Росії», – впевнений Гранчак.

Перешкодою для угоди може стати поганий інвестиційний імідж України в очах міжнародних інвесторів. У 2010-2011 роках ходили чутки про потенційну покупку «Конті» однією американською компанією. Але угода зірвалася через те, що американці вважали ризики занадто високими.

Нагадаємо, що навесні цього року Петро Порошенко розпродав акції свого медіахолдингу.