У Донецьку невідомі обстріляли дачу головного редактора інтернет-видання «Остров» Сергія Гармаша. Разом із ним у будинку перебував народний депутат Єгор Фірсов – голова Донецької обласної організації УДАРу.

Про це повідомили прес-служба партії УДАР і видання «Остров», передає Бі-бі-сі.

Під час перестрілки ніхто не постраждав, але Фірсов і Гармаш були змушені тимчасово залишити Донецьку область. Вони обоє є членами Комітету патріотичних сил Донбасу – сили, що виступає проти розколу країни.

«У Донецьку розпочалося справжнє полювання на представників політичних партій, які відстоюють цілісність України. Наших активістів викрадали і катували. Тож ми вирішили сховатися на дачі Сергія, яка розташована за 10 км від Донецька, і про яку, головне, ніхто не знав. Три дні ми пробули там. А вчора близько 23:00 раптом пролунав постріл», – цитує слова пана Фірсова сайт УДАРу.

«Ми одразу лягли на підлогу. Слідом пролунала автоматна черга. У нас були травматичні пістолети і один автомат, ми почали відстрілюватися. Стріляли в повітря, щоби показати, що у нас є зброя. Хвилин за 10 все затихло. Ми встигли сісти в машину і виїхати звідти», – каже Фірсов.