ПІСЛЯ НАШИХ ВИСТУПІВ. «УК» не раз порушував тему незадовільної роботи КП «Черкасиелектротранс» і транспортного обслуговування жителів обласного центру. Мова йшла, зокрема, про складний фінансовий стан підприємства, заборгованість із зарплати, яка накопичувалася довгий час.

Як повідомив в.о. директора КП «Черкасиелектротранс», заслужений працівник транспорту Петро Кучер, уперше за останні 15 років вдалося повністю погасити борги з виплати зарплати працівникам підприємства, не задіюючи кредитних ресурсів. «Чистої» зарплати людям виплачено 1,5 мільйона гривень.

Нині ж вирішують чергові нагальні питання. Так, напередодні зими слід замінити шини у тролейбусів. Частина коштів для придбання 158 шин уже надійшла, подана заявка на проведення тендерних процедур. А ще необхідно провести капітальний ремонт контактної мережі, адже цього не робили понад десять років. В процесі замінять майже 26 кілометрів мережі та 20 електроопор.

Планується також ремонт профілакторію для технічного обслуговування тролейбусів і повна диспетчеризація тролейбусного парку. Встановлення в тролейбусах GPS-навігаторів дасть змогу запровадити автоматичний облік пасажирів, змоделювати необхідну кількість транспорту для кожного міського маршруту, оптимізувати графік руху всього громадського транспорту міста. І, зрештою, це допоможе тролейбусному парку заробляти кошти на перевезеннях пасажирів і стати конкурентоздатним підприємством.

Призупинено також зростання боргів до Пенсійного фонду. Крім того, вдається збалансувати дохідну і витратну частини бюджету підприємства і забезпечувати її виконання. Обсяги виручки на лінії збільшилися, хоч, як правило, у літній час вона знижується. Реформування роботи підприємства, спрямоване на покращення надання послуг городянам, триває. Змінюється й зовнішній та внутрішній вигляд тролейбусів: їх перефарбували і відремонтували, забезпечили кожний салон обігрівачем. На всіх зупинках тепер є розклад руху тролейбусів.