Як повідомили у відділі з питань взаємодії зі ЗМІ Адміністрації Державної прикордонної служби, майже 18 тисяч пачок цигарок днями виявили українські прикордонники.

Спрага ніщо порівняно з бажанням курити. Такий висновок напрошується сам по собі, коли аналізуєш офіційну інформацію. Вочевидь, на куриво існує шалений попит, якщо його раз по раз намагаються ввезти на територію України вітчизняні та іноземні ділки нелегальним шляхом. Остання інформація це підтверджує.

Напередодні прикордонники відділу прикордонної служби Саловка Чопського загону отримали попередження про можливе переміщення контрабандних тютюнових виробів. Під час моніторингу кордону поблизу ймовірного руху контрабандистів група реагування виявила гумовий човен, в якому було 13 пакунків цигарок без акцизів. Серед них продукція популярних торгових марок «ФЭСТ», «Compliment», «Lifa» та «JinLing» загальною кількістю 10 060 пачок. Про цей факт поінформовано правоохоронні органи України та угорських колег.

Аналогічний випадок стався на ділянці відділу прикордонної служби Гулянка Котовсього прикордонного загону. Черговий прикордонний наряд за допомогою тепловізора виявив особу, що рухалася у бік державного кордону.

Переслідуючи порушника, прикордонники виявили покинуті пакунки з цигарками «Астра» виробництва Республіки Молдови загальною кількістю 7500 пачок.

Знахідку передано представникам митниці. В обох випадках осіб, причетних до правопорушень, встановлюють.