У понеділок на заході України очікуються доволі інтенсивні дощі з грозами, а вночі у Карпатах та окремих пунктах інших областей західного регіону – сильні дощі. Вітер подекуди посилюватиметься до 15-20 м/с. Вдень 12 травня дощитиме також у північних областях та на Вінниччині.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Meteoprog.ua.

За даними синоптиків, у вівторок дощі пройдуть у центральних, крім Вінницької, та північних, крім Житомирської, областях. На решті території істотних опадів не прогнозується.

З четверга по суботу Україна перебуватиме під впливом ще одного циклону, і знову перепаде західним областях. 15 травня дощі, місцями сильні, з грозами пройдуть у західних областях; на решті території – невеликі дощі, лише у південних областях без істотних опадів. 16 та 17 травня грозові дощі пройдуть по всій країні.

У неділю опади припиняться.

Щодо температури, то цього тижня на територію України надходитиме дуже тепле повітря. З іншого боку – з центральної Європи – відбуватиметься переміщення більш прохолодної повітряної маси, за рахунок чого ні та, ні інша повітряні маси не займуть територію України цілком. Відповідно вдень найтепліше буде на сході країни, в той час як на заході буде більш прохолодно; нічні ж температури будуть однаковими для всієї території. Нічна температура становитиме 9-14° тепла, денна – 22-27°, на заході країни – 16-21° тепла.