Державна фінансова інспекція України (Держфінінспекція) України під час ревізії виявила порушення українського державного підприємства поштового зв'язку «Укрпошта» на суму 3,2 мільйони гривень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держфініспекції.

Під час ревізії було перевірено діяльність підприємства з 1 квітня 2012 року за 31 серпня 2013 року.

«Так, за завищення 33 підрядними організаціями вартості та обсягів виконаних ремонтно-будівельних робіт УДППЗ «Укрпошта» понесло збитки на 751,7 тисяч гривень», – йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, безпідставне і завищене нарахування премій, різного роду надбавок і доплат призвело до зайвих витрат при виплаті заробітної плати на суму 519,7 тисяч гривень, а зайве списання паливно-мастильних та будівельних матеріалів завдало підприємству збитків на 590 тисяч гривень.

«Під час ревізії були виявлені й інші порушення, зокрема недотримання вимог законодавства щодо орендних відносин; покриття підприємством витрат сторонніх юридичних та фізичних осіб; безпідставне списання з обліку дебіторської заборгованості; нарахування штрафних санкцій та пені за порушення умов договору в силу невиконання контрагентом договірних зобов'язань; відшкодування витрат на відрядження без належного документального підтвердження; недостачі основних засобів і товарно-матеріальних цінностей», – додали в прес-службі.

Матеріали ревізії передані до МВС України, а об'єкту контролю направлено вимоги щодо усунення виявлених порушень. 

РБК-УКРАЇНА