Захід провели в обласному центрі в українській гімназії ім. Івана Франка

Зазначу, що повноцінний курс з основ податкових знань для учнів 9—11 класів Міністерство доходів і зборів України розробило спільно з Міністерством освіти і науки. Його вивчатимуть у рамках дисциплін «Основи економіки» чи «Правознавство». Цей курс поступово вводитимуть у навчальний план загальноосвітніх шкіл. Наразі видрукували новий підручник лише для учнів 9 класу. Він складається з чотирьох розділів. Зокрема з останнього учні дізнаються про права та обов’язки учасників податкових правовідносин. Вчителька української гімназії ім. Івана Франка Лілія Криховець-Хом’як, яка вже провела перший урок з основ податкових знань, твердить, що такий курс є конче потрібним для школярів.

Репрезентуючи   новий  підручник, начальник головного управління Міндоходів у Тернопільській області Олександр Вітрук підкреслив, що вперше за роки незалежності України на державному рівні започаткували вивчення основ податкових знань. Держава у такий спосіб робить інвестицію в прийдешнє, у майбутнє теперішніх школярів. На думку ж директора департаменту освіти та науки Тернопільської облдержадміністрації Івана Запорожана, цей новий навчальний курс стане учням у пригоді як в підготовці до вступу у вищі навчальні заклади, так і в отриманні знань і навичок у плануванні їхнього майбутнього сімейного бюджету, у вмінні розпоряджатися власними прибутками.

Тернопільських дев’ятикласників підручник з основ податкових знань дуже зацікавив. А ще вони виявили великий інтерес як до самої теми податкових знань, так і до роботи головного управління Міндоходів в області. Олександр Вітрук пообіцяв учням, що на цьому їхня співпраця не закінчиться, та запросив усіх бажаючих відвідати Музей податкової служби, Центр обслуговування платників податків, побачити галерею малюнків «Податки очима дітей».