На околиці села Розівка, що під Ужгородом, восьмий рік працює підприємство «Джейбіл сьоркіт». Це один з підрозділів американської компанії, що перебуває в шістці світових лідерів у сфері контрактного виробництва електронної техніки. Тут отримали робочі місця понад тисяча закарпатців — робітників різних спеціальностей та інженерів. Представників одного з найбільших у краї підприємств-інвесторів запросив директор Інституту економіки та міжнародних відносин Ужгородського національного університету Микола Палінчак.

— У нас на виробництві постійно потрібна висококваліфікована робоча сила, насамперед із числа молоді. Щороку приходять і випускники вашого інституту, — сказала Діана Ганчин, яка займається набором персоналу. — Наша мета — допомогти вам краще зрозуміти вимоги до наших спеціалістів під час прийому на роботу.

Студенти розпитували про специфіку роботи, яка могла б зацікавити старшокурсників після отримання дипломів, про переваги роботи саме на цьому підприємстві. Діана Ганчин розповідала, що підприємству потрібні спеціалісти як суто технічних спеціальностей, так і економісти, бухгалтери, фахівці з логістики, планування виробництва тощо. Тут є змога добре заробляти, мати кар’єрне зростання; до того ж «Джейбіл» вкладає кошти в соціальну сферу, підтримуючи своїх працівників у різних життєвих ситуаціях.

Повчальним для студентів став приклад колишнього випускника цього факультету, а нині — начальника відділу планування та постачання Сергія Митропольського. Він розробляє операційний план і контролює його виконання, а також є основною контактною особою, яка працює з клієнтами щодо виконання замовлень і відправлення продукції. Працівники відділу займаються ідентифікацією матеріалів, аналізом пропозицій, управлінням процесів постачання. Плюси роботи саме в цьому відділі — професійне зростання, що особливо зацікавить майбутніх випускників.