США відправили у напрямку до Чорного моря авіаносець USS George HW Bush через вторгнення російської армії у Крим.

«У відповідь на російське вторгнення США відправили ударну групу на авіаносці в напрямку Чорного моря, щоб мати можливість реагувати на розвиток подій на Кримському півострові в Україні», – повідомляють Українські новини з посиланням на сайт Turner Radio Network RSS Feed.

Авіаносець George HW Bush вважається найпотужнішим військовим кораблем в світі. Він перевозить на своєму борту 90 літальних апаратів, включаючи вертольоти різних типів, і кілька винищувачів F-22 Raptors.

На наступний день після відправлення з США авіаносець George HW Bush кинув якір на рейді грецького порту Пірей, повідомляє грецький телеканал TVkosmos. За інформацією джерела, очікується, що авіаносець покине Греції в пятницю, 7 березня.

Подальший курс військового корабля поки невідомий, але експерти вважають, що він може увыйти в Чорне море, уточнює «Интерфакс» з посиланням на заяву Міноборони Греції.

Про вихід авіаносця George HW Bush з бази ВМС США в Норфолку (Східне узбережжя Сполучених штатів) стало відомо з повідомлення на сайті Turner Radio Network RSS Feed. За твердженням джерела, військовий корабель був спрямований до Чорного моря для того, щоб мати можливість відповісти на непередбачені дії Збройних сил Росії на Кримському півострові.

Військовий корабель відплив від берегів США в 21:00 за московським часом. Його супроводжують сімнадцять інших кораблів і три субмарини, уточнює NEWSru.ua. Кожна субмарина має двадцять чотири ракетні шахти для запуску ядерних боєголовок.

Авіаносець George HW Bush вважається найпотужнішим військовим кораблем в світі. Він перевозить на своєму борту 90 літальних апаратів, включаючи вертольоти різних типів, і кілька винищувачів F-22 Raptors. У свою чергу народний депутат Олександр Бригинець на своїй сторінці у Фейсбук повідомив, що американські кораблі вже з'явилися в Чорному морі. «Інформація про те, що не тільки «Гетьман Сагайдачний», а ще півтора десятка військових кораблів (правда не українських, американських) зайшли в Чорне море підтверджується. Війну в Криму закінчено», написав Бригинець.

FAKTY.ICTV.UA