Міністр фінансів Юрій Колобов підписав кредитну угоду з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) про надання 152 мільйонів євро на завершення будівництва першої черги метрополітену у Дніпропетровську від станції «Комунарівська» до станції «Музейна» з електродепо.

Спільний з ЄІБ проект «Завершення будівництва метрополітену у м. Дніпропетровську» передбачає розширення метрополітену на чотири кілометри вздовж проспекту Карла Маркса, в тому числі будівництво трьох нових станцій: «Театральної», «Центральної» та «Музейної». Реалізація проекту забезпечить з’єднання існуючої гілки метрополітену з центром міста.

Залучення позики передбачено здійснити на найвигідніших довгострокових умовах: загальна відсоткова ставка станом на 21.10.2013 року становить близько 1%, пільговий період — 6 років, термін погашення — 25 років, повідомляє прес-служба Мінфіну.

Кошти кредиту буде надано на безповоротній основі Комунальному підприємству «Дніпропетровський метрополітен», повернення основної суми боргу здійснюватиметься з 2019 року за рахунок коштів державного бюджету, витрати на обслуговування кредиту (платежі із сплати відсоткової ставки) компенсуватиме державі Дніпропетровська міська рада.

Для реалізації проекту «Завершення будівництва метрополітену у м. Дніпропетровську» Україна 27 липня 2012 року вже залучила кредитні кошти Європейського банку реконструкції та розвитку розміром 152 мільйони євро. Угоди за кредитом ратифіковано, відповідальний виконавець здійснює заходи стосовно виконання умов набуття ними чинності.

Завершення будівництва метрополітену у Дніпропетровську сприятиме розвитку міської інфраструктури, поліпшенню якості транспортних послуг, збільшенню кількості робочих місць і підвищенню безпеки дорожнього руху. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»