Спротив сепаратистів унеможливлює виплату пенсій та державної соціальної допомоги сім'ям з дітьми у Донецькій області. 

Про це заявила міністр соціальної політики Людмила Денісова під час свого виступу у парламенті, передає УКРІНФОРМ.

«Ми перевозимо це все (пенсійні кошти та соцвиплати. – Ред.) на броньовиках та БТРах. Але сьогодні ситуація в Донецькій області ускладнилася. Я думаю, що ми не зможемо в таких умовах, в яких знаходиться Донбас, Донецька область зокрема, надалі забезпечувати виплати. Тому що ми просто фактично це не зможемо зробити. Кошти є, але якщо заблокована робота Нацбанку та казначейства, то платежі жодні не пройдуть», – сказала Денісова.

При цьому вона констатувала, що в Донецькій області пенсії профінансовані на 65%, соціальні виплати на 98%, та є проблема з доставкою цих виплат.

За словами міністра, найбільші проблеми з надходженням коштів безпосередньо до громадян нині є у Слов'янську, Красному Лимані, Жданівці, Костянтинівці, Дебальцевому та Кіровському.

Що ж стосується Луганської області, то ситуація там у Денісової поки що особливої стурбованості не викликає. «На сьогоднішній день всі пенсії там профінансовані на 68%, забезпечена їхня виплата. І поки у нас проблем в Луганській області з отриманням цих пенсій немає. Профінансовані повністю допомоги сім'ям з дітьми, і ми й надалі будемо точно так саме забезпечувати», – запевнила міністр соцполітики.