Полку охочих вигукувати з трибун заохочувальне: «Шайбу! Шайбу!» на домашніх матчах хокейного клубу «Донбас» у нинішньому сезоні прибуде ще й за рахунок донеччан, які всіляко сприяють озелененню промислового міста. Адже кожен гол у ворота суперників невдовзі обов’язково трансформується у ще одне дерево, висаджене в Донецьку. Саме з такою цікавою, корисною і дуже доречною ініціативою вийшли в ХК «Донбас», відгукнувшись на заклик керівників міського парку імені Щербакова істотно збільшити тут кількість зелених насаджень. За словами PR-директора хокейного клубу Ксенії Цукарєвої, наприкінці сезону представники колективу висаджуватимуть у парку окрему алею «Донбасу», і кількість дерев відповідатиме кількості закинутих у ворота суперників шайб (до речі, торік їх було понад 130).

А своєрідною прелюдією спортивного озеленення обласного центру стало висадження хокеїстами в парку імені Щербакова кількох триметрових туй та кущів ялівцю — за кількістю команд у складі ХК «Донбас». Одними з перших за лопати взялися представники нещодавно створеної молодіжної команди «Молода гвардія». «Це дуже добра справа, оскільки кожен чоловік у своєму житті повинен висадити бодай одне дерево, — вважає головний тренер «молодіжки» Олександр Годинюк. — А ще ця акція має згуртувати моїх підопічних перед майбутніми матчами і міцніше «прив’язати» їх до рідного міста».

На думку фахівців, з якими попередньо радилися хокеїсти, тую для висадження вони вибрали не випадково, адже вічнозелене дерево — непоганий символ перспективності доброї справи, започаткованої в місті. До якої можуть підключитися й воротарі команд-суперниць, від яких також залежить кількість саджанців у парку.