У зв’язку з підвищенням цін і тарифів на газ та теплопостачання кількість отримувачів субсидій має зрости на 25—30%. Компенсувати вразливим верствам населення додаткові витрати на оплату комунальних послуг — справа державної ваги. Тож працівники органів соціального захисту населення Чернігівщини дбають про те, щоб співпраця з громадянами була добре організованою. Зокрема, за словами заступника директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Інни Снєгірьової, нині головне — вислухати і проконсультувати всіх бажаючих, але — уникаючи черг. Із цією метою працюють «гарячі телефонні лінії», а в сільських та селищних радах уповноважені особи допомагають збирати, правильно заповнювати та подавати в управління всі необхідні документи.

В області отримують соціальний супровід та матеріальну підтримку і громадяни, які потребують прихистку у зв’язку з російською окупацією АР Крим. Бажаючим переселитися на територію Чернігівщини допомагають з тимчасовим житлом, реєстрацією проживання, працевлаштуванням, навчанням дітей, оформленням малечі у дитячий садок, лікуванням тощо.

«На сьогодні звернулися й отримали консультативну допомогу 176 осіб, 25 сім`ям продовжено виплати державних соціальних допомог за місцем тимчасового проживання, органами пенсійного фонду — 32 особам. До загальноосвітніх навчальних закладів влаштовано 17 дітей із сімей переселенців та ще чотирьох — до дитячих садочків», — розповіла Інна Снєгірьова.