Сєверодонецький художник Володимир Цвєтной створив сучасний поліптих. Твір з чотирьох картин об’єднано ідеєю відобразити своє ставлення до сучасних подій, а остання з робіт циклу «Дозор» названа художником «Повернення». Звичайно, кожен зрозуміє і розшифрує побачене по-своєму, але в Сєверодонецькій галереї мистецтв, де вікна все ще (про всяк випадок!) заклеєні смужками паперу (спосіб вціліти під час бомбардувань), випадковий глядач — вимушений переселенець із зони АТО, сприймає саму назву картини як надію.

Тридцять вісім картин на виставці, яку автор назвав «Я стою осторонь і дивлюся». За його власними словами, твори охоплюють великий проміжок життя: з кінця 90-х років по сьогоднішній день. Кожна з картин — своєрідний маніфест. Робота «Гонка» повинна прочитуватися як розповідь про те, що під час виборів претенденти на пост глави держави розривають Україну, мчать крізь країну. А вона все одно залишається цілісною.

Робота «Майдан в душі моїй» народжувалася рік тому, коли студентів атакував «Беркут». Володимир Цвєтной  зізнається, що писати було важко: надто багато інформації. Лише коли задумався над духом козацтва, завдяки якому зламати українців практично неможливо,  одразу побачив колірну гамму.

«Намагаюся потрапити в резонанс з часом. Скільки б ми не казали, що мистецтво поза політикою, той митець, котрий не відгукується на події, живе і творить дарма, — впевнений Володимир Цвєтной. — Нам довелося жити під час великих змін. І я хотів показати своє ставлення до них».

Якщо врахувати, що він автор герба і прапора Сєверодонецька, тобто виразник смаків та уподобань жителів міста хіміків, слід вважати, що вся його творчість — це ще й відображення тутешніх настроїв. Настроїв сходу, які обнадіюють.