Частина підприємств і майна Державного управління справами, які не мають стосунку до забезпечення діяльності Президента і його Адміністрації, буде приватизовано. Про це заявив під час брифінгу в. о. Глави Адміністрації Президента Сергій Пашинський.

«Ми готуємо указ про приватизацію підприємств, які не мають стосунку до функціонування інституції Президента України. Думаю, що до кінця тижня його вже опублікують», — запевнив посадовець.

Завдяки проведеним заходам ліквідують корупційні схеми, які раніше діяли і давали змогу деяким підприємствам отримувати приховані прибутки. «Ми абсолютно чітко розуміємо і погоджуємося з думкою суспільства, що ДУС не повинно бути корупційною годівницею, тіньовою схемою, яка забезпечує корупцію в нашій державі», — передає слова Сергія Пашинського прес-служба Президента.

Прикладом втілення корупційних схем в. о. Глави АП назвав діяльність Житомирського лікеро-горілчаного заводу, який підпорядковується ДУС. «Ні минулому президенту, ні майбутньому, ні нинішньому виконуючому обов’язки пити горілку виробництва Житомирського лікеро-горілчаного заводу явно не треба. Це підприємство не має стосунку до забезпечення роботи президента. Корупцію, яка процвітала там останніми роками, буде знищено», — сказав він.

Нині основне завдання влади — провести перевірку діяльності заводу відповідними органами для подальшої процедури виведення його із державної власності. Однак чинне керівництво заводу не дає змоги державі виконувати свої завдання і не допускає представників КРУ для перевірки, прикриваючись захистом інтересів трудового колективу.

При цьому Сергій Пашинський запевнив, що під час проведення приватизації цього підприємства необхідних процедур дотримуються, а інтереси трудового колективу буде повністю забезпечено.

 Відділ новин
«Урядового кур’єра»