Академія фінансового управління та Рада підприємців при Кабінеті Міністрів України домовилися спільно розробляти інноваційні науково-дослідні, інформаційно-аналітичні та інші матеріали у сфері фінансового управління, підтримки розвитку малого і середнього бізнесу, дерегуляції підприємництва, удосконалення податкової політики тощо. 

У рамках підписаного Меморандуму про співпрацю, як вважають у Раді підприємців, висококваліфіковані фахівці академії допоможуть представникам малого та середнього бізнесу, котрі доволі часто не мають часу детально опрацьовувати законодавчі ініціативи, кваліфіковано втілити їхні пропозиції щодо вдосконалення системи оподаткування. Нині при Міністерстві фінансів створено робочі групи, які працюють над поліпшенням цієї системи, водночас у ради є ідея створити ще одну групу при уряді, в яку увійдуть представники Мінфіну, Мінекономіки, великих об’єднань підприємців.

В Академії підкреслюють, що малий і середній бізнес є локомотивом розвитку української економіки, тож слід постійно працювати над удосконаленням системи оподаткування, прислухаючись до потреб і побажань його представників. У ЄС свої системи оподаткування, і вектор європейської інтеграції України зобов’язує її підходити до реформування податкової системи так, щоб інвестори, перш за все стратегічні, розуміли відповідні вітчизняні норми і правила. 

Саме тому в меморандумі одним із пріоритетних напрямів роботи визначено координацію зусиль Ради підприємців та Академії з проведення аналізу економічної частини Угоди про асоціацію між Україною і ЄС стосовно сучасного стану, проблем та перспектив розвитку бізнесу в Україні, зокрема в межах автономних торговельних преференцій ЄС для нашої країни. Передбачена й спільна підготовка до законодавства, яка удосконалить правову базу державної підтримки малого і середнього бізнесу в Україні, бюджетний процес, сприятиме дерегулюванню економіки, захисту конкуренції.

Сторони також домовилися, що Академія даватиме кваліфіковану оцінку пропозиціям щодо перегляду чинних податкових пільг, наданих на індивідуальній чи галузевій основі, стосовно їх соціальної доцільності та реальної ефективності у сприянні економічному розвитку.