Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, Чернігівська обласна військова адміністрація та Французька агенція міжнародного технічного співробітництва Expertise France уклали Меморандум про співпрацю у відбудові Чернігівської області. Про це повідомляє пресцентр Урядовий портал.

«Наша спільна мета – сприяти якнайшвидшому відновленню регіону та довготривалій трансформації через програми і плани відновлення громад. Успішне партнерство між французькими й українськими громадами має важливе значення для сталого розвитку Чернігівщини, особливо зважаючи на поступову інтеграцію України в економічний простір Євросоюзу. Відкриття офісу взаємопідтримки громад у Чернігові вже зараз, попри триваючу російську агресію – свідчення високої залученості у відновлення України», — підкреслив Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Вже триває спільна робота над конкретними проектами, які будуть повністю або частково реалізовуватись на Чернігівщині, в загальному обсязі понад 5 млн євро, зокрема:

  • консерваційні роботи даху обласного академічного театру у м.Чернігів,
  • підтримка українських стартапів та інновацій на місцевому рівні, зокрема в Чернігівській області,
  • надання пріоритетної допомоги у сфері охорони здоров’я, зокрема, відновлення протирадіаційних укриттів у центральних лікарнях Чернігівщини,
  • підтримка органів місцевого самоврядування у відновленні та децентралізації, в тому числі розробка та впровадження навчальних модулів у темах інновацій, мобільності, сільського господарства, культури та спадщини.