Видавництво навчальної та художньої літератури, друкованих засобів масової інформації шрифтом Брайля потребує підтримки. Про це у вівторок під час візиту до Республіканського будинку звукозапису та друку Українського товариства сліпих зазначив Урядовий уповноважений з прав інвалідів Олексій Журавко.

На нещодавно проведеному засіданні Дорадчого комітету при Урядовому уповноваженому з прав інвалідів Олексій Журавко особисто пообіцяв побувати у видавництві, зустрітися з колективом підприємства та обговорити всі питання, що стосуються долі видань для незрячих, надрукованих шрифтом Брайля, повідомила прес-служба Урядового уповноваженого з прав інвалідів.

«До мене як до Уповноваженого з прав інвалідів звернулися з проханням посприяти в отриманні державного замовлення, безпосередньо налагодивши видавництво літератури для людей з вадами зору. І цю проблему потрібно негайно розв’язувати, адже слабозорі та незрячі люди теж мають право знати, що відбувається в державі, отримувати повноцінні знання», — зазначив Олексій Журавко.

Урядовий уповноважений з прав інвалідів підкреслив, що підтримка та збереження спеціалізованих видань для інвалідів, особливо незрячих, — один із пріоритетів його роботи.

Відвідавши Республіканський будинок звукозапису та друку, Олексій Журавко оглянув приміщення, в якому розташоване обладнання для друку крапково-рельєфним шрифтом, оцінив стан будівлі й умови роботи працівників-інвалідів. На підприємстві нині працює 29 осіб, з них — 15 людей з обмеженими можливостями. Також він поспілкувався з директором видавництва Олександром Кімбергом і редактором газети «Промінь», яку друкують шрифтом Брайля на обладнанні підприємства УТОС.

Головний редактор газети «Промінь» Іван Таран у розмові з Урядовим уповноваженим з прав інвалідів порушив питання випуску преси для незрячих. Він поінформував, що через брак коштів газета виходить із затримками, і цим порушуються права інвалідів на вільний доступ до інформації. У свою чергу Олексій Журавко запросив Івана Тарана на зустріч для подальшого обговорення питань щодо виходу газети для незрячих на постійній основі.

Відділ соціально-правових питань
 «Урядового кур’єра»