Російський «Газпром експорт» почав повідомляти європейських партнерів про те, що поставки «блакитного палива» можуть бути призупинені через кризу у російсько-українських відносинах. Зокрема, таке попередження отримала боснійська компанія «BH Gas», яка є основним постачальником газу у Боснії і Герцеговині. 

Про це у вівторок повідомляє хорватське інформагентство HINA з посиланням на боснійські ЗМІ.

«Директор «BH Gas Company» Мірза Сендяревич сказав виданню Dnevni Avaz, що «Газпром експорт» надіслав таке попередження», – йдеться у повідомленні.

При цьому уточнюється, як саме подають у Москві причину для подібного повідомлення: «Газпром експорт» заявив, що Україна може заборонити транспортування (газу – ред.), якщо конфлікт між Києвом і Москвою, що виник через відділення Криму від України, продовжить поглиблюватися».

 Боснія, як і багато інших європейських країн, залежить від російського газу, який транспортується через Україну. Всього через українську територію надходить не менш як 66% експорту газу з Росії в Європу, передає УКРІНФОРМ.

Боснія заборговувала російській компанії «Газпром експорт» 104 мільйони євро за газ, поставлений впродовж війни 1992-1995 рр. БіГ також має складнощі з розрахунками і за поточні поставки «блакитного палива».