Корпорація Google перепродала китайської компанії Lenovo своє головне придбання 2012 року, одного із засновників мобільного зв'язку Motorola, передає ТСН з посиланням на googleblog.blogspot.com.

Продаж Motorola, за словами головного виконавчого директора і співзасновника Google Ларрі Пейджа, є «важливим кроком для користувачів Android».

У власність компанії Lenovo переходить бренд Motorola Mobility, портфоліо торгових марок компанії, а також ліцензія на патенти.

Вартість угоди склала 2,9 мільярда доларів, примітно, що в 2012 році Google виклав за Motorola Mobility 12,5 мільярда.

Варто відзначити, що діяльність Motorola на ринку продажу смартфонів «під крилом» Google, фахівці не змогли назвати успішною. Так флагманський смартфон Moto X, за перші три місяці купили 500 тисяч користувачів, що виявилося нижчим за очікування аналітиків.

При цьому Google, все ж таки не стала повність прощатися з Motorola та залишила в своєму підпорядкуванні підрозділ інноваційних розробок, яке буде продовжувати займатися «модульними» смартфонами-конструкторами. Так званий Project Ara, який захопив своїм потенціалом багатьох любителів гаджетів.

Його суть полягає в тому, що користувач може зібрати свій смартфон самостійно і під свої потреби, використовуючи різноманітні модулі, які кріпляться на платформу, а не підбирати вже готову модель, йдучи на компроміси.

Нагадаємо, що нещодавно Google показав, якими можуть бути іграшки на Google Glass.