Понад сто тисяч гривень зняв із кредиток клієнтів банківський працівник на Тернопіллі. Заковика цього ошуканства в тому, що пластикові картки йому дали та власні коди повідомили самі ж майбутні потерпілі.

У секторі зв’язків з громадськістю УМВС України в області розповіли фабулу цього правопорушення.

Наприкінці минулого року спритник узяв у користування кілька кредиток, пообіцявши, що справно сплачуватиме свій борг і жодних непорозумінь не буде. Люди повірили йому й потрапили в недобру історію. Адже їхні гроші шахрай, звісно, справно і систематично знімав, проте поповнювати рахунки «забував». Власникам же тим часом надходили телефонні повідомлення-нагадування про необхідність погашення кредиту. Забили на сполох, коли сума заборгованості вже сягнула десятків тисяч. Гадали, що, забравши в ошуканця свої платіжні картки та почувши солодку обіцянку повернення їхніх кровних гривень, конфлікт зуміли вичерпати.

Та подальші події розгорталися не інакше, ніж у тій народній мудрості: тішся, Гривку, дам тобі сливку. Бо ж гроші й надалі зникали з банківських рахунків, а сума кредитного боргу збільшувалася. Довелося обманутим звертатися по допомогу до міліції.

Працівники органів внутрішніх справ під час слідчих дій з’ясували, що зловмисник завбачливо переписав усі реквізити кредиток та ПІН-коди й надалі знімав кошти за допомогою послуг, які не потребують наявності самих карток. Чужі гроші витрачав у букмекерських конторах, де був завсідником.

Дії ошуканця міліціонери кваліфікували за частиною 3 статті 190 КК України (шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) та частинами 2 і 3 статті 362.