На Херсонському суднобудівному заводі днями спущено на воду й передано замовникові новий повнокомплектний танкер, третій із серії побудований на підприємстві за проектом RST27. Участь в урочистій церемонії взяв і віце-прем’єр-міністр Юрій Бойко, який перебував в області з робочою поїздкою.

«Мені дуже приємно вітати весь колектив Херсонського суднобудівного заводу від імені Президента Віктора Януковича та українського уряду з цією значною трудовою перемогою: новозбудоване судно вирушає у плавання», — сказав Юрій Бойко.

У нас і проектували, і будували чудові кораблі. Фото з сайту Херсонського суднобудівного заводу

Він зазначив, що Херсонський суднобудівний завод має славетну історію, і висловив упевненість у подальшому успішному розвитку підприємства: «Херсонські суднобудівники продемонстрували високий професіоналізм і якість роботи. Уперше за останні кілька років в Україні вироблено серію повнокомплектних танкерів. І я впевнений, що завод виготовлятиме нові сучасні кораблі. А це робочі місця, зарплати робітникам, престиж країни і розвиток суміжних галузей», — наголосив урядовець.

Він також запевнив, що Кабінет Міністрів за дорученням глави держави всіляко підтримуватиме суднобудівну галузь, враховуючи її стратегічне значення для української економіки.

Прес-служба віце-прем’єра повідомляє, що контракт на будівництво трьох повнокомплектних танкерів «річка — море» було укладено між ХСЗ і мальтійської групою компаній SVL у 2011 році.

Проект танкера розробило Морське інженерне бюро з Одеси. Судно повністю відповідає сучасним міжнародним вимогам: під час його проектування враховано спеціальні вимоги нафтових компаній і додаткові екологічні обмеження.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»