Невідкладно забезпечити належні умови для надання медичної допомоги хворим на ВІЛ та інфікованим СНІДом доручив Прем’єр-міністр Микола Азаров. Ідеться про проблему зволікання із завершенням будівництва (реконструкції) будівлі Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Л. В. Громашевського Національної академії медичних наук за столичною адресою вул. Амосова, 5.

Прем’єр-міністр доручив профільному міністрові Раїсі Богатирьовій узяти під особистий контроль забезпечення належної медичної допомоги, зокрема стаціонарної, хворим на ВІЛ та інфікованим СНІДом. А Київській МДА, Мінагрополітики доручено забезпечити оформлення правовстановлюючих документів на земельну ділянку для розміщення клініки інституту.

За результатами звернення  активістів Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД», що днями провели акцію під стінами Будинку уряду, Микола Азаров поставив завдання Національній академії медичних наук України, Укрєвроінфрапроекту, КМДА, Мінрегіону, Держбудархінспекції вжити дієвих заходів для введення в експлуатацію будівлі, де розміститься клініка. Про результати виконання доручення уряд належить поінформувати до 28 жовтня, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Координацію та контроль виконання цього доручення здійснюватиме віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»