«Інформаційна політика сьогодні потребує не меншої державної турботи, ніж оборонна. Адже інформація — така сама зброя, тільки іншого формату», — таке переконання віце-прем’єр-міністр Олександр Сич висловив за підсумками наради з питань інформаційної безпеки, що відбулася після позачергового засідання уряду.

Віце-прем’єр-міністр закликав урядовців і журналістів до невідкладної координації у сфері нейтралізації інформаційних загроз. «Нам потрібен не лише аналітичний майданчик, який виявлятиме загрози, акумулюватиме меседжі центральних органів виконавчої влади і ретранслюватиме їх інформаційним агенціям. Нам потрібен штаб, який оперативно й адекватно реагуватиме на ворожі дії в українському інформаційному просторі», — підкреслив Олександр Сич.

Результат такої співпраці, наголосив урядовець, залежатиме від ефективних і погоджених рішень у сфері регуляторної політики, нормативних змін і дотримання чинного законодавства. «З одного боку, маємо забезпечити швидкий аудит інформаційних ресурсів, їх реструктурування і концентрацію зусиль на ключових викликах, зокрема за межами країни. З іншого боку — відновити законність у сфері телерадіомовлення. І стосовно тих, хто брутально порушує ліцензійні умови й зневажає вимоги українського закону, і стосовно тих, хто демонстративно закриває на це очі», — цитує слова Олександра Сича прес-служба віце-прем’єр-міністра. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»