Запевненням Кремля про те, що він не планує агресію на схід України, не можна довіряти. 

Про це пише головний редактор «Флот 2017» військовий аналітик Дмитро Тимчук, передає УКРІНФОРМ.

«Що цікаво, 23 березня міжнародні спостерігачі здійснили інспекційний політ над прикордонними територіями РФ. На цей час Москва дещо відвела війська від кордонів у Ростовській області, а у Брянській їх і так тоді було небагато. Тільки інспектори полетіли – війська полізли до кордону, як таргани. Взагалі, потрібно було бути повним ..., щоб вірити Кремлю», – підкреслює експерт.

Він переконує, що російська військово-політична камарилья веде ретельну підготовку подальшого вторгнення на територію України.

«Російське угруповання військ на українських кордонах наростає за рахунок прибуття нових підрозділів і частин у Брянську область РФ. Раніше ми бачили скупчення військ на території Ростовської області, на північ їх було значно менше. Це означає, що Путін готує вторгнення відразу по всьому нашому «східному фронту» – від Чернігова до Донецька», – зазначає Тимчук.

Водночас, він вважає, що розіграти «кримський сценарій» на сході України Путіну буде значно складніше.

«Єдине, що обнадіює – той факт, що Збройні Сили України на сьогодні встигли перегрупуватися, наші прикордонники взяли під серйозний контроль кордон, спецслужби активно нейтралізують російську «п'яту колону» в наших східних областях. Усе це може серйозно зіпсувати плани Кремля», – переконаний Тимчук.

Нагадаємо, екс-голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж повідомив, що, за оперативними даними, Росія не планує пряме вторгнення в Україну найближчим часом. Водночас він не виключив, що РФ може задіювати «кримський сценарій» у південно-східних регіонах України в квітні-червні.

Нагадаємо також, що військова розвідка США сповістила Конгрес про вищу, ніж передбачалося раніше, вірогідність військового вторгнення Росії на схід України. Такого висновку військова розвідка США дійшла у зв'язку з «тривожними симптомами, що з'явилися в останні три-чотири дні».