«Як захистити дитину від сезонних захворювань? Практичні поради та відповіді на актуальні запитання» — такою була тема чергової «прямої лінії» нашої газети. На запитання читачів «УК» відповідав кандидат медичних наук доцент кафедри дитячих інфекційних захворювань та дитячої імунології НПАПО ім. П. Шупика Федір ЛАПІЙ. 

Серед запитань було й таке:

— Федоре Івановичу, в мене двоє внуків, обидва ходять до дитсадка, і я вже бачу, що діти в нашій групі починають активно хворіти. Порадьте, що робити, аби вберегти малечу від інфекції?

Людмила Іванівна, м. Суми:

 — Ефективним способом уберегти дітей у колективі є звичайне миття рук. Навчіть малечу це робити. Крім того, дитина повинна вміти користуватися одноразовими паперовими хустинками, а чхаючи, має прикриватися. Дуже важливий момент: зазвичай, коли люди чхають, вони прикриваються відкритою долонею, внаслідок чого краплинки вірусу зі збудником залишаються на внутрішньому її боці. А долоня — це контакт з іншими людьми, з ручками дверей тощо. Тобто кашляючи чи чхаючи, й самі обов’язково прикривайтеся тильним боком долоні або ліктем. А також навчіть цього дітей.