Міжнародна спільнота схвально поставилася до угоди щодо контролю над хімічною зброєю Сирії, яку досягли Росія та США. Більшість країн вважають домовленість, підписану після 3-денних перемовин у Женеві, важливим першим кроком до мирного врегулювання сирійської кризи.

Такої думки притримуються й очільники МЗС Китаю та Франції, які зустрілисяв Пекіні. Голова китайської дипломатії заявив, що КНР виступає за розробку в ООН резолюції щодо Сирії, яка б вирішила і проблему хімічної зброї.

«Військовий підхід не може врегулювати питання Сирії. Так вважають і Китай, і Франція, і Сполучені Штати, і Росія, і вся міжнародна спільнота. Питання Сирії повинно повернутися на шлях політичного врегулювання», – заявив міністр закордонних справ Китаю.

Очільник дипломатії Франції теж привітав підписання домовленості:

«Женевська угода, проект цієї рамкової угоди, є важливим прогресом. Звичайно ж, вона не вирішує все, є ще ціла низка деталей, які потрібно врегулювати».

У понеділок Лоран Фабіус зустрінеться в Парижі з держсекретарем США Джоном Керрі та міністром закордонних справ Великої Британії Вільямом Гейґом. Дипломати обговорять умови договору та шляхи його реалізації.

Copyright © 2013 euronews