Минулого року об'єм китайських інвестицій у зарубіжний ринок комерційної нерухомості зріс на 124% і перевищив 7,5 млрд дол., передає УКРІНФОРМ.

Такі дані містяться в дослідженні лондонського агентства з нерухомості Jones Lang LaSalle, повідомляє кореспондент Укрінформу в Китаї.

«За підсумками 2013 року об'єм інвестицій Китаю в зарубіжний ринок комерційної нерухомості склав 7,6 млрд дол з приростом на 124% в річному вимірі», – підрахували аналітики агентства. На їх думку, цього року показник може перевищити позначку в 10 млрд дол.

Найпривабливішими ринками для китайських капіталовкладень у цю категорію нерухомості стали ринки Великобританії і США – 2,3 млрд і 3,1 млрд дол. відповідно (зростання на 1 млрд і 2,8 млрд дол. в порівнянні з 2012 роком). У своєму регіоні, Азійсько-Тихоокеанському, такими країнами стали Австралія і Сінгапур.

Основна частина коштів – 85% – направляється китайськими інвесторами в офісну нерухомість, інші гроші йдуть на придбання торгових приміщень, готелів, а також житла.