Дніпропетровські підприємці незаконно стежили за конкурентами. Посадовці однієї з корпорацій, яка об’єднує торговельно-виробничі підприємства Дніпропетровщини, займається виробництвом і реалізацією продуктів харчування, товарів народного споживання, вирішили боротися з конкурентами в незаконний спосіб. Залучивши до недоброї справи групу кримінальних осіб, налагодили незаконний збір приватної і комерційної інформації щодо співробітників конкуруючої структури. Члени кримінальної групи стежили за конкурентами за допомогою спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, тобто здійснювали протиправне аудіо- та відеоспостереження.

Але цю діяльність не вдалося сховати від співробітників СБУ, які викрили її й припинили. Крім того, з’ясувалося, що це не єдині злочинні вчинки «шпигунів». Вони виявилися причетними ще й до незаконного обігу наркотичних засобів та прекурсорів, які реалізовували за допомогою мережі аптек. А керівники вищезгаданої корпорації ще й ухилялися від сплати податків та обов’язкових зборів в особливо великих розмірах.

Під час обшуків удома та в офісі правопорушників знайшли GSM-мікрофони, трекери із вмонтованими мікрофонами та спеціалізовані диктофони, 170 блістерів медичного препарату, який містить у своєму складі псевдоефедрин, та фінансово-бухгалтерські документи.

Як повідомляє прес-група УСБУ у Дніпропетровській області, розпочато кримінальне провадження, у рамках якого трьом особам оголошено про підозру у вчиненні злочинів. Слідчий відділ УСБУ у Дніпропетровській області проводить досудове розслідування за ч.2 ст.359 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації), ч.2 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) та ч.2 ст.311 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, чи пересилання прекурсорів) Кримінального кодексу України.