Директор з інформаційних технологій Сумського НВО імені Фрунзе Олексій Рябенков переміг у всеукраїнському конкурсі BEST CIO-2013 в номінації «Машино- і приладобудування». Подібний творчий огляд кращих IT-фахівців України в різних галузях вітчизняної індустрії проходить шість років поспіль.

На звання кращих  претендували 105 фахівців у таких сферах, як торгівля, транспорт і логістика, страхування, банки, підприємства гірничо-металургійного комплексу, машино- та приладобудування, енергетики і паливного комплексу, харчової промисловості, сільського господарства.

Як вважає Олексій Рябенков, основним досягненням Сумського НВО ім. М.В. Фрунзе в сфері інформатизації є втілення прогресивного і вкрай потрібного для подальшого розвитку бізнесу проекту з впровадження корпоративної інформаційної системи управління підприємством (КІСУП). І дуже приємно, що результати цієї роботи належно оцінені.

Останнім часом значно зріс рівень складності завдань, які розв’язують сумські фахівці. Система охоплює повний цикл програм незалежно від платформи — чи це проектні рішення, чи технічні завдання, чи протоколи налаштувань тощо. Крім того, на високому рівні в КІСУП реалізовані інтеграційні завдання. Більшість інтерфейсів між додатками діють у режимі реального часу, функціонує журнал подій тощо.

До речі, з початку 2014 року корпоративна інформаційна система управління підприємством переведена в фазу дослідно-промислової експлуатації.