Нині пріоритетом для Верховної Ради, яка, по суті, лишилася єдиним легітимним органом влади в країні, є відновлення виконавчої влади у центрі й на місцях. Про це заявив Голова Верховної Ради, виконуючий обов’язки Президента Олександр Турчинов під час зустрічі з першим заступником Державного секретаря Державного департаменту США Вільямом Бернсом.

«Фактично всю владу сконцентровано тут, у парламенті, але він не може безпосередньо займатися роботою виконавчої влади», — сказав Олександр Турчинов, додавши, що вже у четвер Верховна Рада збирається голосувати за уряд народної довіри.

Керівник парламенту також висловив переконання, що новий уряд відновить курс на європейську інтеграцію, який було заблоковано попередньою владою, та співпрацю з Міжнародним валютним фондом. «Ми збираємося здійснювати глибокі реформи економічних, адміністративних і силових структур та поновити судочинство, яке фактично зруйноване вщент», — зазначив Олександр Турчинов.

У свою чергу Вільям Бернс переказав вітання українському народові від Президента США Барака Обами, віце-президента Джозефа Байдена та Державного секретаря Джона Керрі, повідомляє прес-служба Голови Верховної Ради. «Ми захоплюємося українським народом. Розуміємо, в яких складних умовах опинилася нині ваша країна. Сподіваємося, що новий уряд одразу ж поновить співпрацю з МВФ. Ми зробимо все від нас залежне, щоб сприяти цьому», — запевнив американський високопосадовець.

Відділ новин 
 «Урядового кур’єра»