ОТАКОЇ! Аби трохи поповнити власні грошові заощадження, літні люди нерідко здають свої помешкання чи певну житлову площу в оренду. Але останні кримінальні факти на Тернопіллі засвідчують, що разом з винаймачами в квартиру можуть прийти й фінансові втрати та клопоти. В цьому на власному гіркому досвіді переконалася 80-річна тернополянка.

Як повідомили в секторі зв’язків з громадськістю УМВС України в області, жінка похилого віку в розпачі звернулася до правоохоронців, що з її помешкання зникли майже всі заощадження — тисяча доларів і сім тисяч гривень. У крадіжці вона запідозрила чоловіка, який уже три роки винаймав у неї кімнату. Звинувачення виявилося небезпідставним. Міліціонери розшукали липкого на руку квартиранта бабусі, крадені гроші у нього вилучили. З’ясувалося, що він надумав знайти роботу за кордоном. Та біда: не мав коштів. Ось і вирішив «позичити» їх у власниці помешкання. Тепер проти злодія розпочали кримінальне провадження. Як, зрештою, і проти ще одного зазіхальника на чужі гроші.

У цій історії, щоправда, потерпіла вже не орендодавець, а інший винаймач. 30-річний тернополянин, постукавши у двері господині, слізливо розповів про власну сварку з дружиною й попросив дозволити тут кілька днів пожити. Власниця помешкання попередила, що кімнату доведеться ділити з ще одним чоловіком, проте новоспеченому клієнтові така умова не стала перепоною. У міліції твердять, що молодик упродовж кількох діб сумирно ділив дах над головою з новим знайомим, коли ж термін оренди збіг, прихопив із собою його майно. Чужі телефон і ноутбук лиходій здав у ломбард, а заодно створив собі проблеми із законом.