За три місяці цього року працівники головного управління Міністерства доходів і зборів Черкащини встановили 364 випадки використання роботодавцями праці неоформлених трудівників, легалізували понад 722 тисячі гривень доходів та нарахували додаткових понад 108 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб. Тепер недавні трудові нелегали отримують нормальну платню та мають соціальний захист.

В. о. начальника головного управління Міндоходів в області Володимир Коломієць зазначив:

— Це ганебне явище, коли людина, яка працює, не може забезпечити гідне життя своїй родині. Ми з цим миритися не будемо. За підрахунками фахівців ГУ Міндоходів, понад 70% виявлених на Черкащині трудових нелегалів — віком до 30 років. Саме тому на особливому контролі питання офіційного працевлаштування молоді, вчорашніх студентів та школярів.

Ще одна болюча точка — забезпечення виплати реальних зарплат у сільгоспсекторі, де нині найбільше порушень. В області триває операція ГУ Міндоходів «Урожай-2014». Захід спрямовано на підтримку розвитку агросектору, забезпечення дотримання норм законодавства усіма агропідприємствами і соцзахист людей, які працюють у цьому секторі економіки.

Також 113 черкащан, що працювали без реєстрації, міндоходівці взяли на облік як приватних підприємців зі сплатою п’яти тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб та 29,2 тисячі гривень єдиного внеску.

У головному управлінні Міндоходів в області ефективно працює гаряча телефонна лінія. Тут приймають повідомлення про порушення трудового та податкового законодавства України і організовують перевірку кожного з них.