Удруге Тернопіль гостинно приймав учасників чемпіонату світу з футболу серед команд української діаспори. Його ініціатором виступила Міжнародна громадська організація «Четверта хвиля». До проведення цьогорічних баталій долучилася Тернопільська міська рада та Ліга підприємців Тернопілля «Українська справа».

— Не вважайте, що, приїжджаючи в Україну, ви просто граєте у футбол, — звернулася до учасників чемпіонату президент «Четвертої хвилі» Анна Кісіль. — Цей вид спорту об’єднує українців, розкиданих по різних куточках планети.

Їй вторив і Тернопільський міський голова Віталій Надал. На його думку, завдяки цим змаганням легше підтримувати спілкування між українцями, що живуть на різних континентах.

Цього року позмагатися за головний приз приїхали збірні Канади, Іспанії, Естонії, Білорусі, Польщі, Румунії, а також Придністров’я. Свою футбольну дружину виставила й Тернопільська міська рада. Учасники чемпіонату — переважно не професійні гравці, а аматори. Денис Янчук народився в Хмельницькому, тепер живе в Канаді. Грає в команді, яка виступає у третій лізі провінції Онтаріо. Колектив бере активну участь у турнірах, які організовують у Північній Америці, зокрема перемагав у  Кубку Великих озер. Тому Денис просто не міг не приїхати на рідну землю.

Свято футболу та українського завзяття тривало три дні. У фінальному поєдинку придністровські українці перемогли команду  Естонії з рахунком 5:2 і вдруге здобули почесний трофей. Кращі гравці турніру отримали індивідуальні відзнаки.