Полишити «дитину на дитину» змушені були батьки п’ятирічної дівчинки та півторарічного хлоп’яти з міста Новгород-Сіверський, що на Чернігівщині. Доки дорослі поралися по господарству, братик із сестричкою розважалися як уміли. Вони пішли гратися до друзів по сусідству, а згодом дівчинка помітила, що малюка ніде не видно.

За словами начальника УМВС України в Чернігівській області генерал-майора міліції Олега Демченка, одразу по тривозі підняли особовий склад Новгород-Сіверського райвідділу міліції, на допомогу прибули міліціонери з Семенівки та Коропа, до пошуків приєдналися прикордонники, рятувальники, працівники управління виконання покарань, громадськість. Допомагали службові собаки. Хтось із дітей повідав, що бачив хлопчика, який прямував за межі міста. Там і шукали його всю ніч.

Непростий рельєф ускладнював і огляд, і пересування. Тож лише о сьомій ранку знайшли в рівчаку перемерзлого хлопчика, одягненого лише в колготки та футболку.

Співробітники сектору зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернігівській області повідомили, що працівники «швидкої допомоги» попередньо констатували у дитини гострий бронхіт і гіпотермію. Якби хлопчик пробув просто неба ще трохи, його вже ніщо не врятувало б. Зараз дитина перебуває в лікарні.