Коментарі, висловлені Кремлем стосовно так званих референдумів у Донецькій та Луганській областях, жодним чином не сприяють деескалації становища, йдеться у відповідному коментарі вітчизняного МЗС.

Малюнок з сайту cartoon.org.ua

Висловлюючи «повагу» до заходів, які відбулися в умовах терору бойовиків, російська сторона визнає прийнятність для себе практики залякування людей, неприхованих фальсифікацій та зневаги до будь-яких демократичних процедур. Це суперечить усім загальновизнаним міжнародним принципам і стандартам, йдеться в документі.

Розраховуючи на «практичну реалізацію підсумків референдумів», Кремль прямо заохочує нелегітимні дії. Росія вдається до чергових маніпуляцій з так званими референдумами, чим знову вводить в оману міжнародне співтовариство.

Така практика маніпуляцій на людських настроях ніколи не буде прийнятною для України. Наших громадян натомість цікавить справжній діалог, у центрі якого стоять не питання зміни кордонів, а реальні й болісні соціальні, економічні та політичні проблеми.

Уряд України, підкреслює прес-служба МЗС, укотре підтверджує відданість справі національного діалогу єдності, який охоплюватиме людей доброї волі з усіх регіонів нашої держави. З цією метою в нашій державі буде розпочато масштабний проект «круглих столів», який дасть змогу всім почути одне одного і порозумітися на основі закону і демократичних цінностей. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»