Близько третьої години ночі 30 березня надійшло тривожне повідомлення з Новоазовського району: на 658-му кілометрі автотраси Одеса—Мелітополь—Новоазовськ, неподалік села Лебединське, зазнав аварії автобус із пасажирами з Республіки Молдова. За попередньою версією, 44-річний водій швидкісного «мерседеса» не впорався з управлінням (є припущення, що він заснув), автомобіль вилетів у кювет, зіштовхнувся з деревом і перекинувся. Загинуло п’ятеро пасажирів, усі жителі Молдови. Ще 16 осіб госпіталізовані до лікарень Маріуполя. Більшість подорожніх внаслідок аварії отримали травми середньої тяжкості, троє у важкому стані. Всім їм, як повідомили в департаменті охорони здоров’я Донецької ОДА, оперативно і в повному обсязі надали безкоштовну медичну допомогу.

А вдень у Харцизьку, на кінцевій зупинці на вулиці Філатова, сталася ще одна аварія. За попередніми висновками співробітників управління ДАІ в Донецькій області, 29-річний водій тролейбуса, виконуючи маневр розвороту, під час виїзду на головну дорогу не впевнився в безпечності руху і зіткнувся з автобусом SETRA. В салоні автобуса, який віз групу людей у Донецьк на футбольний матч, було майже 40 осіб, половина з яких діти. Не обійшлося без жертв: рятувальники, які працювали на місці аварії, спершу повідомили про трьох загиблих пасажирів тролейбуса, в який на швидкості в’їхав автобус. Трохи пізніше в Донецькій облдержадміністрації уточнили, що загинуло п’ятеро (всі пасажири тролейбуса). Також в облдепартаменті охорони здоров’я повідомили про госпіталізацію шести потерпілих. «П’ятеро з них у Харцизькій міській лікарні, а ще одна людина в Донецькому обласному клінічному територіальному медичному об’єднанні. Їхній стан оцінюють як задовільний».

 Обставини дорожніх трагедій з’ясовують. Попередньо фахівці припускають: в обох випадках, схоже, спрацював людський чинник — слабка професійна підготовка водіїв та зменшення якості пасажирських перевезень, через що останніми роками почастішали трагедії на дорогах. На це звернув увагу в понеділок і голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута на апаратній нараді, яка почалася хвилиною мовчання. «Ми щодо цього питання проведемо спеціальну нараду і визначимо шляхи вирішення ситуації. З подібним миритися не можна, потрібно суттєво поліпшити якість пасажирських перевезень», — зазначив він.