За скаргою прокуратури Миколаївської області апеляційний суд області скасував незаконне рішення місцевого суду щодо пляжної зони на узбережжі Чорного моря. Раніше проведена перевірка встановила, що Коблівська сільрада надала в оренду громадянці для здійснення комерційної діяльності земельну ділянку площею 0,0129 гектара вартістю 321 тисяча гривень, яка розташована в межах пляжної зони.

Як підкреслив начальник управління представництва, захисту інтересів громадян та держави в суді прокуратури області Дмитро Коробченко, так порушено вимоги Водного та Земельного кодексів. Згідно із законодавством, до узбережжя морів, морських заток і лиманів у межах пляжної зони забезпечується безперешкодний і безоплатний доступ громадян для загального водокористування. У межах пляжної зони забороняється будівництво будь-яких споруд, окрім гідротехнічних, гідрометричних та лінійних.

Для скасування незаконного рішення Коблівської сільради та повернення землі громаді заступник прокурора області заявив позов до Березанського райсуду, рішенням якого торік у грудні в задоволенні позовних вимог було відмовлено. Прокуратура змушена була звернутися із позовом до апеляційної інстанції. Нині позов прокуратури задоволено у повному обсязі.