На набережній міста над Південним Бугом, де у вихідні  збирається кілька тисяч людей, щоб подивитися на відомий світломузичний фонтан, відкрили сучасний інформаційно-туристичний пункт у вигляді величезного старовинного чайника. Його працівники до 23 години розливатимуть не лише чай і каву, а й потрібну інформацію. «Сюди може звернутися кожен турист. Консультанти допоможуть замовити екскурсію, забронювати готель, квитки на потяг або літак, дізнатися, які події відбуваються в місті, викликати таксі тощо», — зазначив начальник відділу у справах молоді та туризму міської ради Руслан Анфілов.

Пункт обладнали великою плазмовою панеллю, на якій демонструватимуть графік роботи світломузичного фонтана та інформацію про Вінницю туристичну. Найближчим часом тут запрацює Wi-Fi. Відвідувачам безплатно надаватимуть туристичну схему міста і, звісно, можна буде придбати сувеніри на пам’ять.

Принагідно зауважимо, що дизайнери і спеціалісти з туристичного сервісу кілька місяців розробляли конструкцію інформаційно-туристичного пункту. Пропозиції щодо його зовнішнього вигляду були різні: наприклад,  у вигляді валізи, яблука, шоколадки, проте на фініш першим прийшов огрядний чайник. Він не лише прудкий, а й  чепурний: оздоблений оригінальними кованими елементами ручної роботи (ручку, носик та кришку виготовили вінницькі ковалі), підсвічується, гучно розмовляє і як щирий господар тримає в «руках» живі квіти. Тож тепер туристам звідусіль зручно призначати місце зустрічі біля «Чайника».