Хоч дорослі представники журналістської братії вряди-годи починають говорити, що журналістика у класичному розумінні цієї професії дещо здає свої позиції, молодь вона приваблює не менше, аніж 10 чи й 15 років тому. Хороший приклад – Міжнародний молодіжний фестиваль дитячої демократії, телебачення та преси «Золота осінь Славутича», який щороку на кілька днів оселяється на Київщині. 

Цьогорічна ЗОСя (а саме так від народження називають фестиваль його учасники) – 20-а, ювілейна, тож навіть дощова погода не зуміла зіпсувати майбутнім газетярам, фото- і тележурналістам, які з посмішками на обличчі, але цілком серйозно змагалися між собою, представляючи власні проекти, святкового настрою. А чого варте було тільки кольорове братання, яке перетворювало на галасливих дітлахів не тільки юних учасників фестивалю, а й організаторів, і навіть його гостей! Веселий настрій, як у дівчаток-учасниць, що на знімку, панував упродовж усіх днів фестивалю.  

Найщиріші посмішки у дітей. Фото автора

Та були не тільки жарти, а й напружена робота, тож цілком заслужено першу премію отримала газета студії «Юн-прес» Центрального палацу дітей та юнацтва м.Києва «Міст-М». В номінації «Фото» переможцем став дитячий журнал «Дзи∂а» Білоцерківського району Київщини. А гран-прі вибороли юні телевізійники приймаючого фестиваль міста Білого янгола (саме так називають Славутич).