Три сезони поспіль наставник «Дніпра» Хуанде Рамос не міг обіграти свого колегу по тренерському цеху Мірчу Луческу. Цього року неприємну традицію було порушено. Наприкінці березня підопічні іспанського спеціаліста у вишуканому стилі поклали на лопатки діючого чемпіона країни — 2:0. До цього моменту безпрограшна серія гірників на «Донбас Арені» налічувала 31 матч.

Євген Коноплянка з партнерами на одному диханні пройшли стартовий відрізок весняної частини першості: шість ігор — шість перемог. Але коли жаданий чемпіонський титул виявився на відстані витягнутої руки, «Дніпро» різко пригальмував. Поразка в Одесі поставила під сумнів золоті амбіції четвертої команди країни. Зустріч у Харкові проти «Металіста» остаточно поховала надії на те, що в рік завершення свого контракту Хуанде Рамос зможе нарешті здобути серйозний трофей. Про золоті медалі української Прем’єр-ліги його підопічні можуть забути вже сьогодні. Під загрозою опинилося навіть друге місце, яке дає право зіграти в Лізі чемпіонів.

Невтішними є і перспективи київських динамівців, які в останніх двох турах набрали одне очко з шести можливих. У Донецьку підопічних Сергія Реброва фактично обіграв один футболіст — кращий бомбардир Прем’єр-ліги Мораєс, який забив у ворота Олександра Рибки два м’ячі. Оптимістично налаштовані уболівальники біло-блакитних мріють тепер лише про бронзові медалі. Насправді мова про те, щоб зберегти за собою хоча б четверту позицію і путівку в Лігу Європи.

ТАБЛО «УК»

27 тур

Іллічівець — Севастополь — 0:0Зоря — Говерла — 1:0
Гол:
Маліновський (84)

Карпати — Металург З — 2:2
Голи:
Бартулович (43), Зеньов (56) — Юсов (50), Годін (88)

Металург Д — Динамо — 2:1
Голи:
Мораєс (46, 84) — Калитвинцев (74)

Металіст — Дніпро — 2:1
Голи:
Гомес (36), Бланко (87) — Калинич (82, з пенальті)

Матчі Ворскла — Таврія, Волинь — Чорноморець відбулися вчора.

Лідери: Шахтар — 56 очок, Дніпро — 53, Металіст — 47, Динамо — 47, Чорноморець — 40, Зоря — 39.

Бомбардири:

Мораєс (Металург Д) — 17 м’ячів

Девич (Металіст) — 15

Адріано (Шахтар) — 14

Мбокані (Динамо) — 13

Болі (Зоря) — 12

Селезньов (Дніпро) — 12

Ярмоленко (Динамо) — 11