НОВОСІЛЛЯ. У селі Красносілля Чигиринського району на Черкащині радісна подія: урочисто відкрито новий дитячий садок «Берізка». Для малюків облаштовано затишну спальну кімнату, простору ігрову, харчоблок та їдальня забезпечені необхідним обладнанням. Дітей у селі чимало. Як підкреслив голова райдерж­адміністрації Олександр Цисаренко, кількість хлопчиків і дівчаток у селах району збільшується, а отже місцевій владі разом з громадою, підприємцями слід потурбуватися про створення для їхнього розвитку відповідних умов. До речі, місцеві підприємці та депутати чимало допомогли в будівництві дитячого закладу та благоустрої його території.

Як повідомила голова районної ради Ганна Совгира, недавно справили новосілля мешканці дитячого садочка в селі Стецівка, а наприкінці серпня розпочне роботу дошкільна група при Мельниківській школі.

До кінця нинішнього року на Черкащині заплановано відкриття й відновлення роботи ще п’ятьох дитячих садків, зокрема в селах Ліпляве Канівського, Леськи Черкаського, Мельниківка Смілянського та Коржова Уманського районів. Таким чином, планується підвищити охоплення дітей дошкільною освітою до 98%.

Нині в області працює 691 дошкільний навчальний заклад, із них 180 — у містах та 511 — на селі. З початку року на базі діючих дошкільних навчальних закладів відкрито 12 додаткових груп для 230 дітей, а до кінця цього року планується створити ще 610 місць. За останні три роки в області збудовано та відновлено роботу 19 дошкільних навчальних закладів, які було закрито в минулому.