Харківщина готує пропозиції щодо відновлення підготовки кваліфікованих робітників у регіоні за напрямом «Сільське господарство», які уже найближчим часом направлять до Міністерства освіти і науки. Про це розповів директор департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев. «Нині слід почати роботу з відновлення практики підготовки кваліфікованих робітників за напрямом «Сільське господарство» за професіями «тваринник», «свинопас» і «птахівник» у професійно-технічних навчальних закладах нашого регіону. Адже Харківська область є потужним аграрним центром країни і необхідно створити умови для формування кадрів для цього сектору економіки», — наголосив він.

 

За його словами, на Харківщині працюють 53 державні професійно-технічні навчальні заклади, більшість із яких — професійні ліцеї. Цього року з 8350 випускників працевлаштовано 7399. «Рівень підготовки робочих кадрів у ПТНЗ відповідає потребам регіону, про що свідчать договори з замовниками робітничих кадрів. Водночас протягом цього навчального року слід працювати над оновленням змісту та форм професійної освіти, забезпечувати тіснішу взаємодію навчальних закладів професійно-технічної освіти  з соціальними партнерами і стовідсоткове працевлаштування випускників професійно-технічних навчальних закладів», — підкреслив Анатолій Бабічев.

Він також нагадав, що професійно-технічні навчальні заклади області беруть участь у чотирьох міжнародних проектах. Зокрема, з міст Ізюма і Куп’янська — у проекті, який дасть змогу дітям-сиротам, позбавленим батьківського піклування, та дітям з обмеженими фізичними можливостями реалізувати свій робочий і творчий потенціал з тим, щоб посісти гідне місце в соціумі.