ПАРТНЕРСТВО. Китай має намір вивести стратегічну співпрацю з Україною на новий рівень. Про це заявив заступник голови Центральної військової ради КНР генерал-полковник Сюй Цілян під час зустрічі з Прем’єр-міністром Миколою Азаровим.

«Наші двосторонні відносини вступають у новий етап — швидкого розвитку. Зокрема, цьому сприятиме ухвалення Програми розвитку стратегічного партнерства на 2013—2017 роки. Ми вже фактично виконали завдання, яке поставили наші лідери з перевищення товарообігу в 10 мільярдів доларів, і повинні йти до нової мети — 20 мільярдів доларів», — сказав Сюй Цілян. Він підкреслив, що Китай став найбільшим партнером України в Азії, а Україна посідає друге місце за обсягом товарообігу Китаю з країнами СНД.

А Микола Азаров зазначив, що торік товарообіг між нашими країнами становив 9,8 мільярда доларів, і є всі можливості для його зростання. Водночас він закликав китайську сторону покращити структуру торговельного балансу і більше купувати українських товарів: «Нам є що запропонувати Китаю».

Україна зацікавлена в активізації співпраці з Китаєм в агропромисловому комплексі, енергетиці, розбудові інфраструктури, авіакосмічній та військово-технічній галузях. Прем’єр висловив сподівання, що Програму стратегічного партнерства буде підписано під час цьогорічного державного візиту Президента Віктора Януковича до КНР, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»