ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ. Перебуваючи із робочим візитом у Кракові, міністр закордонних справ, чинний голова ОБСЄ Леонід Кожара провів зустрічі з Віце-президентом Європейської Комісії — Високим Представником ЄС із закордонних справ та безпекової політики Кетрін Ештон і Комісаром ЄС із питань розширення та Європейської політики сусідства Штефаном Фюле.

Ці зустрічі Леоніда Кожари відбулися в контексті участі у засіданні міністрів закордонних справ держав «Вишеградської групи» та «Східного партнерства». Під час них, як повідомляє прес-служба МЗС, обговорено актуальні питання двосторонніх відносин між Україною та ЄС, а також регіональної та міжнародної проблематики.

Передовсім Леонід Кожара підтвердив налаштованість України продовжувати реалізацію євроінтеграційного курсу, а також поінформував сторону ЄС про досягнутий нашою державою прогрес у впровадженні системних реформ, які дають змогу перевести двосторонні відносини на рівень політичної асоціації та економічної інтеграції.

Особливу увагу було приділено перспективам підписання Угоди про асоціацію на Вільнюському саміті «Східного партнерства» у листопаді цього року, зокрема у контексті схваленого 15 травня рішення Колегії Єврокомісії щодо рекомендації Раді ЄС підписати документ.

Під час зустрічі з Кетрін Ештон серед питань міжнародного порядку денного окрему увагу приділено реалізації пріоритетів Українського головування в ОБСЄ, зокрема активізації взаємодії з придністровського врегулювання у форматі «5+2».

Того ж дня у ході робочого візиту Леонід Кожара зустрівся з виконуючим обов’язки прем’єр-міністра, міністра закордонних справ та європейської інтеграції Республіки Молдова Юрієм Лянке. З ним було обговорено першочергові питання двосторонньої співпраці. Як наслідок, сторони відзначили взаємну готовність до вирішення впродовж цього року кількох актуальних питань порядку денного українсько-молдовських відносин.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»