ЗМАГАННЯ ЕРУДИТІВ.  Чемпіон України в молодшій лізі  команда «ОНО» з Луганського ліцею іноземних мов здобула нещодавно «бронзу» на європейській першості з гри «Що? Де? Коли?»,  яка  відбулася в білоруському Гомелі. Допомогла їй у цьому зокрема й правильна відповідь на запитання, за яке інші команди навіть не взялися, а саме:  «Один з розділів комп’ютерної гри «Мetro. Last light», дія котрої відбувається в постапокаліптичному просторі московського метро, має ту саму назву, що й альбом московської рок-групи, випущений у 2010 році».

Як виявилося,  один з розділів комп’ютерної гри та альбом московської рок-групи «Нещастный случай» називаються  «Тоннель в конце света». І хоч ерудитів на інтелектуальному ристалищі зібралося багато (були знавці з восьми країн: Росії, України, Білорусі, Латвії, Литви, Естонії, Вірменії та Азербайджану), лише луганці довели:  кому «нещасний випадок», а тим, у кого є знання — щастя європейського визнання.

— Тут жодної випадковості немає. Наші хлопці та дівчата багато читають, — коментує перемогу тренер команди Михайло Куценко. Саме цю корисну звичку підлітків до читання особливо оцінили й представники влади Луганщини.

— Інтелектуальні клуби надихають підлітків на пошук і засвоєння нових знань, постійне самовдосконалення, що вкрай важливе для всіх нас. Обласна влада й надалі підтримуватиме клубний рух знавців, — заявив голова облдержадміністрації Володимир Пристюк, коли зустрівся із бронзовими призерами чемпіонату Європи із гри «Що? Де? Коли?» Підлітки з команди «ОНО» подякували очільникові області за підтримку, яку він надав їхній команді: завдяки допомозі голови облдержадміністрації, зокрема фінансовій, стала можливою участь знавців у престижному турнірі.