Засуджено організовану групу, яка крала бюджетні кошти. Прокуратура Заводського району Миколаєва підтримала державне обвинувачення у кримінальному провадженні про обвинувачення організованої групи,члени якої протягом двох років незаконно викрадали кошти, виділені з держбюджету на виплату допомоги у зв’язку з народженням дитини. Загальна сума викраденого становить майже 370 тисяч гривень. Також злочинці намагалися заволодіти державними коштами на загальну суму близько 63 тисяч гривень. 

Як повідомила прокурор Заводського району Миколаєва Ірина Прохорчук, у 2008 році начальник одного з відділів управління соціальних виплат і компенсацій Заводського району Миколаєва сформувала із членів свої родини, чоловіка та двох дочок, організовану групу. Вона, зловживаючи своїм службовим становищем, із документів з особових справ одержувачів державної допомоги знімала копії, які передавала своїм дочкам. Ті за допомогою  сучасної оргтехніки вносили в них зміни й отримували копії документів на підставних або вигаданих осіб. Потім підроблені документи передавали підлеглим  працівникам для оформлення державної допомоги цим «лівим» особам, у яких нібито народжувалися діти.

В обов’язки ще одного члена групи входило забезпечення бланками документів підприємств, які мають право видавати довідки про склад сім’ї, з відбитками їхніх печаток і реквізитами, а також надання копій паспортів і карток ідентифікаційного номера своїх знайомих. Завершальною стадією злочинної схеми було перерахування та зняття коштів з банківських карткових рахунків, відкритих на підставних осіб або тих, яких не існувало.

Для цього зловмисниця, зловживаючи довірою працівників банку, отримувала від них за актом прийому-передачі пластикові банківські картки і пін-коди до них з пакетом документів для відкриття карткового рахунку, а потім повертала банкам підроблені копії документів, на підставі яких відкривала на підставних або осіб, яких не існувало, соціальні банківські рахунки.

Після надходження на них коштів підсудні через банкомати знімали з рахунків кошти і використовували їх на власний розсуд.

Жінку — організатора групи за привласнення, розтрату та заволодіння державними грошима, вчинені в особливо великих розмірах  організованою групою, та службове підроблення вироком суду засуджено до 7,5 року позбавлення волі. Її позбавлено права обіймати організаційно-розпорядчі й адміністративно-господарські посади строком на три роки з конфіскацією майна. Членів групи засуджено до чотирьох років позбавлення волі з випробуванням на два роки.